Succesvolle Social Media Advertenties: 4 Must-know Tips voor E-commerce Merken

Met de komst van nieuwe data privacy-regelgeving en de iOS 14.5 & 17-updates, hebben bedrijven te maken met een gebrek aan cruciale gegevens voor targeting. Ondertussen stijgen de kosten per impressie en is de concurrentie heviger dan ooit. Oude strategieën zijn niet langer toereikend in het digitale advertentielandschap. Dus, hoe kunnen e-commerce merken zich handhaven in deze uitdagende omgeving?

Bij Wrkt Digital hebben we jarenlang samengewerkt met talloze e-commerce merken, elk met hun eigen unieke uitdagingen. We geloven dat elke succesvolle advertentiecampagne begint met grondig onderzoek en het experimenteren met verschillende strategieën. Gaandeweg leren we steeds meer over wat werkt en wat niet in de wereld van sociale media-advertenties.

Deze blogpost biedt misschien niet de ultieme oplossing, maar we willen graag onze inzichten delen over de advertentietactieken die we bij onze klanten hebben toegepast. Deze tactieken hebben geleid tot een gemiddelde stijging van +35% in ROAS.

1. Gebruik brede targeting voor de beste resultaten

Geloof het of niet, maar de machine learning-algoritmes van platforms zoals Meta en TikTok zijn tegenwoordig slimmer dan je zou denken. Hier is waarom brede targeting de juiste aanpak kan zijn:

Deze algoritmes zijn in staat om enorme hoeveelheden gegevens te analyseren en patronen te herkennen. In plaats van je te beperken tot een klein en nauwkeurig gedefinieerde doelgroep bijvoorbeeld met lookalike of interest-based doelgroepen, biedt brede targeting je de kans om een veel grotere doelgroep te bereiken. Dit vergroot de hoeveelheid data die deze platforms kunnen gebruiken, waardoor ze effectiever de meest relevante doelgroepen kunnen vinden. Door gebruik te maken van deze aanpak vergroot je de kans om mensen te bereiken die geïnteresseerd zijn in je product of dienst zonder zelf een gedetailleerde doelgroepanalyse te hoeven uitvoeren. Hierdoor kun je je concentreren op het creëren van aantrekkelijke content, terwijl de algoritmes het zware werk voor je doen. Het resultaat is een efficiëntere en effectievere advertentiecampagne. Kortom, bredere doelgroep = meer data = betere uitkomsten.

2. Creative strategy boven Targeting

De machine learning technologie van Meta heeft de afgelopen jaren zulke grote stappen gemaakt dat het geen best practice meer is om complexe, gesegmenteerde doelgroepen in te zetten. Tegenwoordig zijn je creatieve strategie en de boodschap zelf de kern van je targeting. Concentreer je op het creëren van content die perfect aansluit bij de specifieke fase van de funnel waarin je doelgroep zich bevindt, en laat Meta's geavanceerde machine learning het optimalisatiewerk doen.

Kortom, pas content-driven targeting toe binnen je marketing funnel. Zo zou de advertentie content voor je top funnel doelgroep (die het merk, de producten, USP’s en het prijspunt nog niet kent) moeten verschillen van de boodschap voor je bottom funnel doelgroep waar het doel is om om over te gaan tot een aankoop.

Scherm­afbeelding 2024-06-13 om 14.40.22

3. Een menselijke touch met UGC Verhalen

User-Generated Content (UGC) is content die er natuurlijk uitziet en bedoeld is om te inspireren, te informeren of te vermaken. Wanneer je deze vorm van content op de juiste manier in je advertentiecampagne integreert, profiteer je van tal van voordelen. UGC helpt je om een authentieke connectie met je doelgroep te maken door je merk persoonlijker te maken.

1
2

4. Benut campagnetypen met AI-optimalisatiemodellen

Om het volledige potentieel van platforms zoals Meta en TikTok te benutten, kun je AI-gebaseerde optimalisatiemodellen zoals Advantage+ Shopping Campagnes en Dynamic Creatives inzetten. Deze modellen gebruiken geavanceerde machine learning-technologie om het advertentieproces te automatiseren en te optimaliseren.

Met deze modellen kun je snel gepersonaliseerde advertenties maken, waarbij de AI de beste producten en creatieve elementen selecteert om aan je doelgroep te tonen. Dit resulteert in een gerichtere en effectievere advertentie-ervaring, waardoor de kans groter wordt dat je doelgroep betrokken raakt en actie onderneemt. Bovendien bespaart het je tijd en moeite, omdat het automatisch processen stroomlijnt en de noodzaak van handmatige aanpassingen vermindert.

In het geval van Franky Amsterdam hebben we bijvoorbeeld een 10% hogere ROAS bereikt door het gebruik van Advantage+ Shopping campagnes en Catalogue+ ads.

Conclusie

Sociale media-advertenties worden steeds complexer, maar met de juiste strategie kun je als e-commerce merk in 2024 succesvol zijn. Volg de tips in deze blogpost om je advertenties te optimaliseren en de beste ROAS te behalen.

Wil je onze hulp bij het ontwikkelen van een succesvolle social advertising strategie? Neem contact met ons op!

Want to know more? We'd love to help you!

"*" geeft vereiste velden aan